1345 лева бяха събрани на благотворителeн търг за ОУ "Иван Вазов"

По време на традиционния сбор на селото, на 28 октомври на тържество в ресторант „Симида“ в Дебнево, родители, общественици, бизнесмени се включиха в организирания от колектива на Обединено училище „Иван Вазов“ благотворителен търг. На него бяха разиграни картини и сувенири изработени от ученици и учители. Поставена беше и дарителска кутия.

Директорът на учебното заведение Анелия Подаяшка ръководеше търга. Всички изделия са калкулирани и бяха продадени с благотворителна цел. Събраните средства са в размер на 1140 лева, като към тази сума бе прибавена сумата от дискотека – 205 лв., която бе също част от инициативата. Събраните 1345 лева ще бъдат използвани за нуждите на училището.

Събитието бе уважено и от председателя на Общински съвет Троян Николай Тодоров. Той също даде своята лепта за каузата на училището, като откупи две картини с изгледи от живописната местност „Лакарево“ и похвали домакините за добрата инициатива, и ги увери, че подкрепя техните усилия за запазване на училището. Кметът на община Троян Донка Михайлова също се отзова на поканата за участие в благотворителния търг. Дарение са направила: художничката от Ловеч - Инослава Колчева, Рекламна къща „Дъга“, фирма „Биопрограма“ и др.

© 2018 Общински съвет - Троян. Всички права запазени.