Награди за троянските шампиони от Световното първенство по годжу-ру в Букурещ

Понеделник, 30 Октомври 2017 09:21

За постигнатите високи спортни успехи от Световното първенство по годжу-рю карате в Букурещ, Румъния през септември тази година, на проведеното редовно заседание на Общински съвет -  Троян, на 26 октомври официално бяха  наградени  призьорите : Пламен Мошеков завоювал златен медал, Рени Димова – златен медал, Десислава Станева завоювала бронзов медал и Стефан Пачков с бронзов медал.

Отличията и поздравленията бяха връчени от председателя на Общински съвет –Троян, Николай Тодоров и кметът Донка Михайлова. В съответствие с Правилника за награждаване на изявени спортисти и техните треньори от община Троян, са одобрените средства за наградата им са  в размер на 8 280 лева. За Пламен Мошеков – 2 760 лв., Рени Димитрова - 2 760лв., Десислава Станева – 1 380 лв. и Стефан Пачков – 1 380 лв. Одобрените средства за треньорите са в размер на 6 624 лв., което е 80% от премията на състезателите- Павлин Дишев – 2 208 лв., Владислав Шишков – 2 208 лв., Румен Атев – 1 104 лв. и Симеон Дерменджиев – 1 104лв.  Отличените спортисти изненадаха местните парламентаристи и със специално подготвени подаръци – благодарност за признанието което им е оказано.

„ От свое име и от името на Карате клуб „Атнес“ искрена благодарност за подкрепата, която ни оказвате“, заяви  генералният  секретар на Българска национална федерация по карате и президент на клуб “Атнес“, Емил Атев  и  увери, че  ще продължават да работят в същия дух  и  наградите, които ще получат  ще бъдат инвестирани в подготовка на състезателите.

© 2018 Общински съвет - Троян. Всички права запазени.