Първата стипендия за бъдещ медик

Понеделник, 11 Декември 2017 09:06

Отпускането на стипендия от Фонда за подкрепа на професионалното развитие на кадри в сектор "Здравеопазване" в община Троян, вече е факт . Общинските съветници  в Троян , на практика дадоха своята лепта  за подпомагането на кадровото обезпечаване на двете лечебни  заведения в града.

С 28 гласа "за", на 30 ноември, на проведеното редовно заседание на Общински съвет-Троян, бе решено  отпускането на стипендия от Общински фонд за подкрепа на професионалното развитие на кадри в сектор "Здравеопазване" за Община Троян, в размер до 60 % от минималната работна заплата за страната месечно, на Мария Цвяткова Цвяткова, както и сключването на  предварителен договор с "СБАЛББ-Троян" ЕООД, след което последва и официалното връчване на договора от председателя Николай Тодоров, кметът Донка Михайлова и д-р Цветомила Дудевска. Тържественият акт бе съпроводен с много поздравления за реализирането на тази добра идея, така и към бъдещата медичка. Много развълнувана от събитието бе и д-р Цветомила Дудевска, управител на Белодробното болница и общински съветник, която е сред инициаторите на този фонд.

Мария Цвяткова е първокурсничка в Медицинския университет в Плевен. Тя е възпитаничка на СУ "Васил Левски" гр. Троян и е завършила средното си образование със сребърен медал и е носител, и на други отличия.

Галерия със снимки

© 2018 Общински съвет - Троян. Всички права запазени.